Offertes aanvragen

Voordelen vloerverwarming

Fijner wonen met de warmte van vloerverwarming

Wat is er nu fijner dan op de hoogte te worden gebracht over alle mogelijkheden en voordelen van vloerverwarming? Vloerverwarming is tegenwoordig een veel vaker gezien verwarmingsysteem dan vroeger. Het willen beschikken over behaaglijk warme voeten is één van de meest genoemde reden voor de aanleg van vloerverwarming. Quality Heating is van mening dat mensen beter op de hoogte moeten worden gebracht van de minder bekende voordelen van vloerverwarming. In dit artikel worden daarom veel belangrijke voordelen van vloerverwarming opgenoemd.

Hieronder hebben wij 7 voordelen van vloerverwarming opgesomd:

1. Het zonder problemen kunnen bewandelen van uw vloer met blote voeten.

2. Uw woning wordt gelijkmatig opgewarmd. Geen koude delen meer, overal voelt u dezelfde temperatuur terug.

3. Radiatoren zijn verleden tijd. Deze ouderwetse soort verwarming is geen pracht voor het oog en wordt ook zeker niet praktisch bevonden. Met de installatie van vloerverwarming kunt u daarentegen optimaal genieten van de ruimte in uw huis.

4. Vloerverwarming is een duurzame investering. Het hebben van vloerverwarming in uw huis, zorgt ervoor dat uw woning in waarde stijgt, iets wat in deze tijden een prettige bijkomstigheid lijkt te zijn.

5. U kunt jaarlijks tot 180 m3 gas besparen door de aanleg van vloerverwarming. Dit komt neer op 117 euro per jaar bij een gasprijs van 0,65 eurocent (de vaste kosten van het stoken niet bijgerekend).

6. Vloerwarming is tevens te gebruiken in de zomermaanden. Wat niet veel mensen weten, is dat vloerverwarming namelijk ook de mogelijkheid biedt tot het koelen van al uw oppervlakten.

Nadelen vloerverwarming & misverstanden!

In de vloerverwarming wereld heersen er echter nog flink wat misverstanden:

  1. Vloerverwarming kan alleen gebruikt worden als bijverwarming
  2. Er kan alleen gebruik worden gemaakt van vloerverwarming in goed geisoleerde woningen
  3. Vloerverwarming is niet geschikt voor in appartementen
  4. Het is een traag werkend systeem