Offertes aanvragen

Vloerverwarming pvc vloeren

 

De perfectie combinatie: PVC en vloerverwarming

PVC vloeren en vloerverwarming gaan zeer goed samen en vormen tegenwoordig in veel Nederlandse woningen een vaak geziene combinatie. De PVC vloer heeft vele voordelen, welke wij hieronder kort benoemen.

Voordelen van de PVC vloer:
- Geen ondervloer benodigd.
- De vloer kan direct op beton worden bevestigd.
- Eenvoudig te reinigen.
- Zeer sterk materiaal.

Optimale werking van vloerverwarming bij een PVC vloer

Veel typen vloeren hebben vaak een sterk isolerende werking. PVC vloer beschikt echter over andere eigenschappen, die de samenwerking met vloerverwarming tot een gouden combinatie maken. De PVC vloer heeft als voordeel dat deze snel de temperatuur van de vloerverwarming aanneemt. Het materiaal is sterk geleidend en daarom zeer geschikt om de warmte die door de vloerverwarming vervaardigd wordt, aan zijn omgeving af te staan. Energieverspilling wordt tegengegaan en uw rendement is hierdoor zeer hoog!

Hoofdverwarming onder de PVC vloer

Zoals eerder genoemd, levert vloerverwarming onder een PVC vloer een zeer hoog rendement op. De PVC vloer heeft als eigenschap dat deze zeer snel warmte afgeeft aan zijn omgeving en een goede geleider vormt. Vloerverwarming is daarom erg geschikt voor het gebruik als hoofdverwarming onder de PVC vloer. Door de vloerverwarming onder de PVC vloer als uw hoofdverwarming te gebruiken, kunt u sterk op de kosten besparen. Uw leefomgeving gaat erop vooruit, zo is er sprake van minder stofvorming en een betere circulatie van warme lucht in de woning. Tevens wordt de warmte door vloerverwarming gelijkmatiger door de ruimte verdeeld ten opzichte van een conventioneel verwarmingssysteem.
Wenst u meer informatie over de aanleg van vloerverwarming in uw specifieke situatie, neem dan gerust contact met ons op!