Offertes aanvragen

Vloerverwarming onderdelen

Hieronder bespreken wij de onderdelen van een vloerverwerwarmingssysteem. Het is belangrijk om te weten wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van vloerverwarming. De onderdelen leggen wij uit met de functie die zij hebben in het vloerverwarmingsyteem.

Thermostaat

De thermostaat heeft de functie van het regelen van de temperatuur van de vloerverwarming. De temperatuur kan naar elke gewenste hoogte worden aangepast middels de thermostaat. Sommige vloerverwarmingssystemen hebben zelfs de mogelijkheid tot het koelen van vloeroppervlakten, ook dit regelt u met de thermostaat. Thermostaten zijn te koop in allerlei vormen met diverse onderscheidende kenmerken. Een manual thermostaat is de eenvoudigste variant, maar ook u kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer geavanceerde thermostaat. Thermostaten met touchscreen scherm en thermostaten die u kunt bedienen middels een Ipad of telefoon, zijn al op de markt te koop.

De verwarmingsbuizen

Wanneer u kiest voor installatie van vloerverwarming op basis van natbouw, zijn verwarmingsbuizen benodigd die van goede kwaliteit zijn. De leidingen worden aangesloten op het verwarmingssysteem. De verwarmingsbuizen zorgen ervoor dat het water uiteindelijk naar het vloerverwarmingsysteem wordt geleidt. De klant krijgt ten alle tijden 50 jaar garantie op de verwarmingsbuizen en 10 jaar garantie op de gevolgschade.

Vloerverwarmingspomp

Een vloerverwarmingspomp ook wel verdeler genoemd wordt in het vloerverwarmingsysteem gebruikt om warmte te transporteren en te verdelen. Een pomp is zeer belangrijk, omdat zonder dit onderdeel, de warmte niet goed over de vloer kan worden verdeeld. De vloerverwarmingspomp maakt een belangrijk kenmerk van vloerverwarming, namelijk een gelijkmatige verdeling van warmte, mogelijk.

Wat te doen bij defecte onderdelen?

Wanneer een onderdeel van het vloerverwarmingsysteem kapot gaat, is het van groot belang dat deze op vakkundige wijze wordt gerepareerd. Zoals wij eerder benadrukten in onze eerdere artikelen, is een goede kwaliteit van de verwarmingsonderdelen belangrijk om reparaties in de toekomst te voorkomen. Het gezegde 'goedkoop is duurkoop' is helaas vaak van toepassing bij vloerverwarming(onderdelen). De kwaliteit van de onderdelen betaalt zich terug in de veiligheid van het wonen en het comfort dat een goed werkend verwarmingsysteem u oplevert!