Offertes aanvragen

Vloerverwarming

Verschillende vloerverwarming installatie's

Hoe werkt frezen in de vloer?

vloerverwarming quality heating

Deze manier van installatie is de voordeligste manier en kan worden gebruikt als hoofdverwarming maar ook als bijverwarming. De meeste huizen beschikken over een betonnen vloer en een dekvloer (ook wel afwerkvloer genoemd). Na het infrezen van de laatstgenoemde dekvloer, worden de vloerverwarmingsbuizen in de gecreëerde geulen gelegd. Voor het infrezen wordt gebruik gemaakt van een freesmachine met een dik diamanten zaagblad. Dit zaagblad zorgt ervoor dat de geul in één beweging kan worden gecreëerd, tevens gebeurt dit zonder enige stofontwikkeling. Het frezen van geulen kan in elke afdekvloer gebeuren, met uitzondering van tegelvloeren.

Type vloer, laminaat, pvc, marmoleum, vinyl als vloerafwerking wordt geplaatst, dienen de Sleuven wel dicht gesmeerd te worden.

Installatie vloerverwarming op krimpnetten

vloerverwarming op krimpnetten

Indien u geen dekvloer tot uw beschikking hebt of wanneer de hoogte van de dekvloer niet geschikt is voor het frezen, kan gebruik worden gemaakt van gegalvaniseerde krimpnetten. Deze manier van het aanbrengen van vloerverwarming kan tevens als zowel hoofd-als bijverwarming worden gebruikt. De werkwijze is als volgt, als eerst worden de krimpnetten over de gehele vloer aangebracht. Hierna worden de vloerverwarmingsbuizen op de krimpnetten gemonteerd middels een gegalvaniseerd vlechtdraad. Het aanbrengen van isolatiefolie is hierbij raadzaam omdat deze zorgt voor een snellere warmte afgifte van de vloer. Meer informatie over krimpnetten.

Elektrische vloerverwarming

elektrische vloerverwarming wifi

Wie gebruik maakt van elektrische vloerverwarming kan elke willekeurige ruimte onafhankelijk van het CV systeem verwarmen. Elektrische vloerverwarming van Quality Heating heeft een dikte van 2.1mm kortom ultradunne elementen die razendsnel geplaatst kunnen worden en u van een forse energiebesparing kunnen voorzien. Heeft u een oppervlakte van boven de 18m2 die u wilt gaan verwarmen dan raden wij het niet aan om gebruik te maken van elektrische vloerverwarming.

 

vloerverwarming noppenplaat

Vloerverwarming noppenplaat heeft u voldoende opbouwhoogte?

Heeft u houten ondervloer dan is de noppenplaat systeem een ideale oplossing voor uw situatie. Het systeem isoleert (R-waarde 0.31) zeer goed en de installatie is een stuk eenvoudiger dan sleuven infrezen. De verwarmingsbuizen 14 of 16mm kunnen direct worden gemonteerd in de noppen, u bepaalt zelf de afstand tussen de verwarmingsbuizen. U kunt daardoor de noppenplaat systeem als hoofd-bijverwarming gebruiken. Dit type systeem is mogelijk met alle type vloerafwerkingen.

 

 *Let op* Wilt u direct weten wat de kosten voor uw installatie zijn? Vul dan het offertes aanvragen formulier in (1-minuut) en ontvang tot 6 offertes van vloerverwarming installateurs in uw regio*