Offertes aanvragen

Vloerbedekking en vloerverwarming

 

Een vloerverwarming is heel belangrijk om je huis goed te kunnen verwarmen. Om dit te realiseren is het ook belangrijk dat u de juiste type vloerbedekking kunt gebruiken. De vloerbedekking is eigenlijk bijna net zo belangrijk als de vloerverwarming zelf want als de vloerbedekking de warmte tegenhoudt dan is het natuurlijk geen goede vloerbedekking. Het is heel belangrijk dat u de juiste vloerbedekking kiest en dat het de warmte goed door laat. Er zijn een aantal verschillende vloerbedekkingen deze worden hieronder besproken.

pvc vloer

Pvc vloer als vloerbedekking samen met vloerverwarming

Pvc vloer en vloerverwarming is tegenwoordig erg populair en is verkrijgbaar in heel veel verschillende uitvoeringen. Er is geen ondervloer nodig bij een pvc vloer en de vloer wordt per direct op het beton gelijmd, het is makkelijk schoon te houden en het is super sterk. Kortom vloerverwarming en pvc vloer gaan bij uitstek zeer goed samen. Een pvc vloer heeft geen ondervloer nodig, als u gaat kiezen voor pvc vloer dan moeten de sleuven altijd dichtgesmeerd worden dit geldt ook bij laminaat vloer, lamelparket vloer, siergrindvloer, marmoleum vloer, vinyl vloer, lees meer over pvc en vloerverwarming

vloerverwarming en vinyl vloer

Een vinyl vloer en vloerverwarming

Ook is het mogelijk om de keuze te maken voor een vinyl vloer in combinatie met vloerverwarming. Het is een zeer goede combinatie en het verschil tussen een vinyl vloer en een pvc vloer is dat een pvc vloer makkelijker aan te leggen is dan een vloer van vinyl. Het mooie van vinyl vloer is dat het beschikbaar is in allerlei soorten vormen en patronen. Je kunt het in een houtmotief krijgen, een plavuizen motief of een tegelmotief.

laminaat en vloerverwarming

Laminaat vloer en vloerverwarming samen

Vloerverwarming onder laminaat is ook mogelijk wel moet de laminaat geschikt zijn daarvoor. Vooral de ondervloer van laminaat is bepalend of laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Laminaat heeft over het algemeen een grote dichtheid en dat houdt warmte vast. Het is vele malen beter om voor een pvc vloer te kiezen welke in houtpatronen beschikbaar zijn. Uiteraard zijn er ook speciaal laminaat vloeren die uitermate geschikt zijn voor vloerverwarming. Meer informatie over laminaat en vloerverwarming.

 

Een heerlijke tapijt als vloerverwarming

tapijt en vloerverwarming

Tapijt en vloerverwarming samen, tapijt is een veelgebruikte vorm van vloerbedekking. Een goed tapijt geeft u dat echte ‘thuis’ gevoel. Er zijn heel veel verschillende tapijt soorten zo kunt u een keuze maken uit tapijt met korte polen of tapijt met hoge polen. Tapijt is uitermate geschikt om als vloerbedekking gebruikt te worden als vloerverwarming, alle tapijt soorten zijn geschikt daarvoor. Let altijd op bij het kopen van tapijt op een teken, deze teken geeft aan of de tapijt wel of niet geschikt is voor vloerverwarming.

 

 

Marmoleum vloer en vloerverwarming samen

De productie van marmoleum, wordt gemaakt van 96% uit natuurlijke materialen en daarvan is een bepaalde percentage herwinbaar. Kortom mamoleum is een natuurproduct, het neemt hierdoor zeer snel omgevingswarmte aan. Daardoor is het ook een goede vloerbedekking om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Kortom een perfecte combinatie samen. Lees verder.

 

Natuursteen en vloerverwarming gaan absoluut samen

Natuursteen heeft een goede warmteoverdracht, tegenwoordig zien we steeds meer plavuizen en natuurstenen vloeren in huizen. Het wordt vaak vooral gekozen in combinatie met vloerverwarming aangezien het een zeer goede warmteoverdracht heeft. Wilt u liever geen natuursteen als vloerbedekking ga dan voor PVC vloer met een natuursteen als profiel. Lees ook vloerverwarming en betonvloer samen.