Offertes aanvragen

Noppenplaat vloerverwarming


noppenplaten vloerverwarmingHet grote voordeel van noppenplaten is dat het ontzettend gemakkelijk te installeren is. In de noppenplaten kunnen namelijk direct de vloerverwarmingsbuizen worden geplaatst. Als de buizen eenmaal gelegd zijn, zullen ze ook goed blijven zitten. Zo kunt u zorgeloos uw vloerverwarming aanleggen en van deze geweldige manier van verwarmen genieten. Noppenplaten vallen onder de categorie 'droogbouw systemen'. Deze systemen zijn over het algemeen iets duurder dan de natbouw systemen, u kunt voor uzelf nagaan of u dit extra geld daar voor over heeft. 

Soorten noppenplaten

Er zijn noppenplaten in allerlei diktes, dikkere exemplaren bevatten onder de noppenplaten isolatie, waarmee minder warmte verloren gaat en u zo bespaart op uw energierekening. Noppenplaten worden meestal gebruikt in combinatie met cementen vloeren, maar zijn ook prima geschikt voor andere ondergronden. Als er nog geen isolatie aanwezig is, kunt u het beste de isolatie (laten) aanleggen onder de noppenplaten.

Hieronder nog enige verduidelijking over de geïsoleerde noppenplaat en de niet geïsoleerde noppenplaat en de verschillen daartussen.

Geïsoleerde noppenplaat
Het grote voordeel van de geïsoleerde noppenplaat is de eenvoud. De noppenplaat kan eigenlijk direct worden neergelegd, waardoor er veel tijd met de aanleg wordt bespaard. Doordat de aanleg minder bedraagt, zal de geïsoleerde noppenplaat weinig verschillen qua prijs met de niet geïsoleerde noppenplaat. De geïsoleerde noppenplaten worden geleverd met een EPS isolatie van 11mm of 30mm. Wij raden u aan om de dikkere isolatie te nemen als dat mogelijk is in uw huis. Op die manier zal er minder warmte ontsnappen.

Niet geïsoleerde noppenplaat
De niet geïsoleerde noppenplaat voldoen ook prima en zal u materiaalkosten besparen. Als u al een isolatie heeft liggen, zijn de niet geïsoleerde noppenplaten de beste, en voordeligste optie.

Aanleg

De aanleg van een noppenplaat vloerverwarming is, zoals al eerder vermeld, veel gemakkelijker dan bij elk ander vloerverwarming systeem. Een ander groot voordeel van de noppenplaten is de opbouwhoogte: die is namelijk niet al te hoog. De noppenplaten kunnen worden gelegd op een cementen vloer, maar u kunt er ook voor kiezen om Fermacell vloerplaten te laten leggen. Deze platen zijn een goed alternatief voor cement. Wilt u meer over Fermacell vloerplaten weten? We helpen u graag. Als u ervoor kiest om een vloerverwarming aan te leggen, zal uw vloer als volgt worden opgebouwd:

  • Ondervloer, deze is al aanwezig in uw huis voordat de monteurs de vloerverwarming komen aanleggen.
  • Isolatiemateriaal (Vaak zijn de noppenplaten systeem al geisoleerd
  • Noppenplaten 31 of 51mm dik 
  • Vloerverwarmingsbuizen. De noppenplaat helpt om de vloerverwarmingsbuizen te bevestigen aan het isolatiemateriaal.
  • Vloerafwerking Laminaat, hout en parket vloeren. Niet geschikt i.c.m tegels, vinyl of pvc aangezien de sleuven  moeten worden dichtgesmeerd. 

  Meer informatie over vloerverwarming