Offertes aanvragen

Elektrische vloerverwarming

Het verwarmen van vloeren door middel van elektriciteit, werd lange tijd als een overbodige luxe beschouwd. Tegenwoordig wordt elektrische vloerverwarming steeds vaker ingezet om de oppervlakten van huizen mee te verwarmen. Een behaaglijke warmte aan de voeten wordt door consumenten als zeer prettig ervaren en de aanschaf van elektrische vloerverwarming lijkt daarom een logische keuze te zijn.

Bekijk de elektrische vloerverwarming producten op www.elektrische-vloerverwarming.nl 

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarmingsmatten

Het verwarmen van de vloer met als vloerafwerking tegels gebeurt door middel van de Quality Heating vloerverwarmingsmatten van elk 50cm breed, waarin verwarmingskabels zijn aangebracht. Deze kabels lopen in horizontale en evenwijdige banen op de elektrische vloerverwarmingsmatten heen, wat voor een gelijkmatige verdeling van de warmte zorgt. De matten dienen naast elkaar onder de vloer te worden geplaatst en mogen elkaar absoluut niet overlappen. Dit laatste is een belangrijk gegeven, aangezien het overlappen van de matten kan leiden tot oververhitting en zelfs tot het smelten van de verwarmingskabels. De temperatuur van de elektrische vloerverwarming kan worden geregeld door middel van een naar keuze geleverde thermostaat, Wifi-PRF79, touch digitaal programmeerbaar of eenvoudige manual. Het is daarbij mogelijk om de temperatuur te regelen van de vloer of ruimte.

Vloerverwarmingsfolie

Elektrische vloerverwarmingsfolie

De vloerverwarmingsfolie is ontwikkeld voor onder laminaat, hout en parket vloeren. Deze ultradunne vloerverwarmingsfolie is gelamineerd met carbon en het verwarmingselement is van koolstof. U kunt de resultaten bij-hoofdverwarming halen met de vloerverwarmingsfolie. Dit systeem is verkrijgbaar in 100Watt (bijverwarming) en 160Watt (hoofdverwarming) p/m2.

PVC, vinyl gelijmd

Wilt u liever Pvc, vinyl als vloerafwerking gelijmd of zwevend. Dan komt u in aanmerking voor een heel ander type systeem: ISO-64 isolatie boards verkrijgbaar 6 of 10mm kan worden gemonteerd op een houten (geschroefd) of betonnen ondervloer (gelijmd). Daarop zullen de vloerverwarmingsmatten worden bevestigd en als afwerking dient u de vloer te gaan egaliseren met Planitex of Eurocol. Dan kunt u de pvc, vinyl zowel gelijmd als zwevend op de ondervloer monteren. U kunt dit systeem gaan gebruiken als hoofdverwarming of als bijverwarming.

Isolatie onder elektrische vloerverwarming

isolatieplaten hardfoam onder tegels iso64 6 en 10

Wij adviseren altijd om gebruik te maken van de isolatie onder uw elektrische vloerverwarming systeem. Isolatie is een must vooral onder elektrische vloerverwarming zult u een aanzienlijke interessante rendement behalen van maar liefst 33%, dit resulteert in zeer lage energiekosten waardoor elektrische vloerverwarming even zuinig zal zijn dan de watergedragen vloerverwarming. Quality Heating heeft diverse isolatie middelen beschikbaar: voor tegels als vloerafwerking komt u in aanmerking voor de ISO-64 isolatie boards. De ISO-64 zijn rotbestendig en verkrijgbaar is 6 of 10mm dik. Wilt u laminaat, hout of parket als vloerafwerking dan komt u in aanmerking voor de ISO-74.

Interesse in elektrische vloerverwarming ? kijk even bij ons zusterbedrijf

www.elektrische-vloerverwarming.nl