Offertes aanvragen

rendement vloerverwarming

 

Vloerverwarming is wel degelijke een energiezuinige manier van verwarmen, ook al wordt vaak het tegendeel verteld. Wel is het zo dat er grote verschillen zijn op te merken tussen verschillende typen woning die met vloerverwarming worden uitgerust. Vloeren kunnen namelijk op twee manieren worden verwarmd, middels warm water of elektriciteit. Daarnaast bestaan er natuurlijk verschillen in mate van isolatie tussen verschillende woningen en ruimten. Dit bepaald tevens de mate van energiebesparing en duurzaamheid van de vloerverwarming. Hoe beter de ruimte is geisoleerd, des te minder warmteverlies optreedt en des te hoger het rendement zal zijn.

Vloerverwarmingspomp

In het verleden werd er bij de aanleg van water gedragen vloerverwarming gebruik gemaakt van een standaard vloerverwarmingspomp. Tegenwoordig zijn er verschillende typen te koop, welke doorgaans energiezuiniger en efficiënter zijn. Het doen van een investering in een nieuwe vloerverwarmingspomp is doorgaans de moeite waard, aangezien dit een extra rendement kan bieden van soms wel 140 euro.

Een pompschakelaar zorgt ervoor dat er optimaal kan worden genoten van zo veel mogelijk voordeel. Dit komt door het feit dat de pomp alleen aanslaat in het geval van grote koude. De pomp hoeft dan niet voortdurend te draaien, wat zorgt voor een grote mate van energiebesparing. De combinatie van een moderne vloerverwarmingspomp en een pompschakelaar biedt u vele voordelen en is een duurzame oplossing voor de lange termijn.

Verdien uw investering in een korte tijd terug!

De terugverdientijd van vloerverwarming kan worden beperkt tot 10 tot 15 jaar. Wanneer u de factor isolatie op een gunstige manier weet te beïnvloeden, kan een zo hoog mogelijk rendement worden behaald. Vloerverwarming kan een besparing van 180m3 gas per jaar opleveren. Uitgaand van een gasprijs van 0,65 eurocent per m3 (prijspijl van 2014 inclusief btw en energiebelasting), komt men uit op gemiddeld een besparing van 117 euro per jaar.

U heeft enigszins zelf in de hand hoeveel de aanleg van vloerverwarming u gaat kosten. Zo is het infrezen van vloerverwarming in de vloer bijvoorbeeld goedkoper dan het kopen van vloerverwarmingsmatten. Na de 10 tot 15 jaar terugverdientijd, bent u nog steeds bezig met het besparen van uw geld. Hiermee is vloerverwarming absoluut een lange termijn oplossing en een must voor uw moderne woning!