Offertes aanvragen

Vloerverwarming in de badkamer


Elektrische vloerverwarming wordt het meeste gebruikt in de badkamer. Een korte opwarmtijd is essentieel en voornamelijk in de badkamers is dit verstandig, ook is er vaak sprake van een opbouwhoogte in de badkamer. Dankzij de gratis bijgeleverde thermostaten van Quality Heating kunt u de elektrische vloerverwarming systeem programmeren de badkamer, kortom de elektrische vloerverwarming kan onafhankelijk functioneren van de centrale verwarming. De keuze van vloerverwarming is vaak snel gemaakt omdat het zorgt voor een behaagelijke warmte in uw woning, maar het kan er ook voor zorgen dat u de hoofdverwarming systeem gaat vervangen. U wilt vloerverwarming in de badkamer?. Ga dan voor elektrische vloerverwarming van Quality Heating.

vloerverwarming badkamer isolatie

Energiezuinig dankzij de isolatie

Quality Heating drukvaste Polystyreen Isolatieplaten Hardfoam ISO-64 waterdicht ontwikkeld voor onder tegelvloeren. Maakt de elektrische vloerverwarming 33% energiezuiniger. Exact hetzelfde rendement als een watergedragen systeem i.c.m isolatie.  Wat zijn de voordelen van elektrische vloerverwarming in de badkamer:

• Geen hak- , breek- of freeswerk nodig
• Temperatuur apart reguleren
• Zeer snelle opwarmtijd
• Direct te verwerken in tegellijm of egalisatielaag
• Efficiënte en energiezuinige aansturing
• Geschikt als Hoofdverwarming
• Levenslange garantie 

Waarom de keuze vloerverwarming in de badkamer

Het grote voordeel van vloerverwarming is dat deze onzichtbaar is. Je hoeft er in de ruimte waar je bent geen rekening mee te houden dat de vloerverwarming er ligt. In deze ruimte hoeft er ook niet gelet te worden op radiatoren. Er is nog een ander voordeel van vloerverwarming in de badkamer en dat is dat het zorgt voor een lage stofopbrengst. Bij de elektrische vloerverwarming wordt er voor gezorgd dat de temperatuurverdeling gelijkmatig is. Er is sprake van een relatieve luchtvochtigheid, want door de lage temperatuur van de lucht kan deze ongeveer 11% lager uitvallen dan wanneer de keuze wordt gemaakt voor verwarming met radiatoren.

Elektrisch of watergedragen met RTL ventiel

Sommigen klanten twijfelen tussen de mogelijkheden watergedragen d.m.v. een RTL ventiel of toch volledig elektrisch. Wilt u alleen de badkamer gaan verwarmen maak dan de keuze voor elektrisch, infrezen zal niet nodig zijn ook. Het grootste voordeel van elektrisch is dat de badkamer zeer snel op temperatuur zal zijn binnen enkele minuten voelbaar. Bij een watergedragen systeem zal dit gemiddeld 30 a 40 minuten duren.