Offertes aanvragen

Thermostaat vloerverwarming

Wat voor functie heeft een thermostaat ?

De thermostaat van de vloerverwarming systeem heeft als functie om de temperatuur van de vloerverwarming te regelen. Ook bij traditionele vloerverwarming wordt er veel gebruik gemaakt van thermostaten, er zijn ook diverse thermostaten op de markt gebracht. Daarnaast is het ook mogelijk dmv een voeler worden bepaald (deze ligt tussen de vloerverwarmingsbuizen) wanneer de temperatuur te hoog wordt waardoor de toevoer direct zal worden afgesloten tot dat de juiste temperatuur zal worden bereikt.

Thermostaat elektrische vloerverwarming

Thermostaten worden ook gebruikt bij elektrische vloerverwarming systemen, deze thermostaten zorgen ervoor dat u de gewenste temperatuur bereikt in uw woonomgeving. De zogenoemde intelligente programmeerbare thermostaten zorgen er ook voor dat de vloerverwarming wordt uitgeschakeld wordt wanneer het nodig zal zijn, dit kan u een hoop geld besparen.

Thermostaat uitschakelen

Uiteraard is het altijd mogelijk om de thermostaat uit te schakelen, dit kan handig zijn voor als u eventueel een keer op vakantie gaat of als de heerlijke zomermaanden weer aankomen. Veel mensen maken van deze manier van uitschakelen ook gebruik. Het moet wel duidelijke gemaakt worden dat het opnieuw starten van de vloerverwarming systeem niet goed is voor het systeem aangezien de vloerverwarming koud water in de circulatie heeft hierdoor moet het systeem volledig opnieuw opgewarmd worden.

Afsluiter vloerverwarming

De meeste woningen hebben diverse kamers die apart verwarmd worden, het fijne van een thermostatische groepafsluiter is dat het per kamer apart verwarmd wordt, daardoor kunt u gemakkelijk per kamer de vloerverwarming uitschakelen en per ruimte andere temperatuur in te stellen. Het komt er op neer de temperatuur die op de thermostaat wordt ingesteld geldt niet zomaar voor een ruimte maar voor een volledige woning. Uiteraard is het mogelijk om per ruimte de woning te gaan verwarmen met een zoneregeling kunt u dit probleem eenvoudig oplossen.