Offertes aanvragen

Vloerverwarming terugverdientijd

Kosten vloerverwarming eenvoudig terug te verdienen
Vloerverwarming werd vroeger als (overbodige) luxe beschouwd en werd nog maar in enkele woningen geïnstalleerd. De voordelen van vloerverwarming boven standaard verwarmingssystemen werden al wel erkend, maar men was in de veronderstelling dat de kosten dermate hoog zijn dat deze de voordelen zouden overschaduwen. Deze gedachte lijkt nu te zijn verdwenen, een positievere houding heeft ertoe geleid dat in veel nieuwbouwhuizen tegenwoordig standaard vloerverwarming wordt geïnstalleerd. In dit artikel wordt dieper ingegaan op het feit dat de totale kosten voor vloerverwarming op de lange termijn, niet hoger hoeven te liggen dan de kosten voor andere verwarmingssystemen.

Vloerverwarming geheel naar eigen wens inzetten

Het overkoepelende idee van vloerverwarming is dat deze geheel naar eigen wens is in te zetten. Er zijn veel mogelijkheden beschikbaar, waardoor u het verwarmen van uw ruimte of ruimtes, eenvoudig kunt aanpassen naar zijn kenmerken. Voor elke specifieke situatie is een passende oplossing, wanneer u gebruik gaat maken van vloerverwarming.

Hoofd- of bijverwarming

Zo kunt u ervoor kiezen om vloerverwarming in te zetten als hoofdverwarming of als bijverwarming in uw woning. Wanneer u één of enkele ruimten in uw huis extra wilt verwarmen, is dit mogelijk door middel van de optie bijverwarming die de vloerverwarming u biedt. Deze optie wordt vaak ingezet bij ruimtes als het toilet, de badkamer en de slaapkamer. Door het combineren van hoofd- en bijverwarming zorgt u ervoor dat er een zo optimaal mogelijk rendement kan worden behaald.

Het belang van goede isolatie

Wanneer uw keuze voor vloerverwarming goed aansluit op uw wensen, zorgt u ervoor dat er geen overbodige energie zal worden verspild. De verwarming werkt alleen op de plaatsen waar u deze nodig heeft of wenst en door middel van een gevoelige thermostaat kunt u de temperatuur eenvoudig regelen. Toch is er nog een puntje dat zeer belangrijk is voor het behalen van een optimaal rendement. Dit is het isoleren van de vloer, waarop de vloerverwarming wordt geplaatst. Isolatieplaten zijn redelijk goedkoop in aanschaf en zorgen ervoor dat er geen kostbare warmte verloren gaat.

Duurzame bron van warmte

De bovenstaande punten in dit artikel geven aan dat hoewel de kosten voor de aanschaf van vloerverwarming hoger kunnen liggen, deze manier van verwarmen een duurzame oplossing is. Dit is zeker het geval wanneer u de juiste keuzes maakt op basis van bovenstaande punten, die passen bij uw specifieke woonsituatie. Wanneer u de vloerverwarming enkel inzet op de plaatsen en tijden die door u gewenst zijn, kunt u sterk op de kosten besparen. Daarnaast is vloerverwarming onderhoudsvrij en gaat deze een leven lang mee. Wanneer u uw elektrische vloerverwarming bij Quality Heating aanschaft, kunt u genieten van een levenslange garantie.