Offertes aanvragen

Kies milieubewust

Kies milieubewust met het aanleggen van een vloerverwarming

Het is niet voor niets, dat steeds meer huishoudens kiezen voor een vloerverwarming als hoofdverwarming in hun woning. Een vloerverwarming is door de jaren heen flink goedkoper geworden, waardoor het vaak minstens net zo interessant is om een vloerverwarming te nemen, dan bijvoorbeeld een centrale verwarming met radiatoren. Zeg nou zelf, die radiatoren van vroeger zien er toch ook een stuk minder mooi uit dan een verborgen vloerverwarming? Het fraaiere aanzicht in uw kamers is slechts een van de voordelen van een vloerverwarming in uw woning. Zo bent u met een vloerverwarming tevens een stuk milieuvriendelijker bezig, wat u ook nog eens merkt in uw portemonnee aan het einde van het jaar! Gaat u zelf een nieuwe woning bouwen of bent u van plan uw huidige centrale verwarming te verwarmen? Informeer eens bij uw loodgieter wat een vloerverwarming u op kan leveren.

Voordelen van een vloerverwarming in huis

Een fraaier aanzicht, wat in de inleiding van dit artikel al werd aangehaald, is een simpel voorbeeld van een van de voordelen van een vloerverwarming in uw woning. Dat is vanzelfsprekend niet het belangrijkste voordeel! Wat dat wel is? Het feit, dat een vloerverwarming de warmte veel gelijkmatiger in uw woning verdeelt dan een gebruikelijke centrale verwarming met radiatoren. De radiatoren verspreiden de warmte namelijk alleen aan de zijkanten van uw woning, terwijl een vloerverwarming de warmte door de hele ruimte verspreid. Onder uw vloer liggen immers allemaal leidingen, niet alleen aan de zijkant van de ruimtes. Deze gelijkmatigere verspreiding van de warmte zorgt voor een energiezuinigere opwekking van de warmte, waardoor u flink op de energiekosten kunt besparen en milieubewuster werkt. U kunt een vloerverwarming laten leggen door de loodgieter van Amsterdam.

Nadelen van een vloerverwarming

Naast de voordelen van een vloerverwarming, brengt deze vorm van verwarmen tevens een aantal nadelen met zich mee. Zo kost het veel tijd en arbeid om de leidingen onder een bestaande vloer te leggen, waardoor de aanleg van een vloerverwarming in sommige gevallen een behoorlijke investering kan vergen. Daarbij is een vloerverwarming een stuk minder aantrekkelijk als u in uw kamers gebruik maakt van bijvoorbeeld een tapijt of ondervloer. Met zo’n laag wordt een deel van de opgewekte warmte tegengehouden, voor het de lucht in uw kamer bereikt. Zo verbruikt u meer energie dan u aan warmte terugkrijgt! Tot slot vormt het feit dat u de vloer moet openbreken bij lekkages een ander nadeel.