Offertes aanvragen

Infrezen vloerverwarming

U bent op zoek naar een vloerverwarming en waarschijnlijk bent u hier terecht gekomen omdat uw huis al gebouwd is. Dat is namelijk het grootste voordeel van infrezen: de bestaande dekvloer kan hiervoor worden gebruikt, waardoor er geen extra opbouwhoogte bij komt. U hoeft dus niet bovenop de deklaag nieuwe lagen aan te brengen, waardoor uw vloer hoger wordt. Zeker bij het renoveren huizen zou dat voor veel problemen kunnen zorgen.

Prijslijst voor alleen het infrezen (voor een exacte prijs indicatie kunt u vrijblijvend het offerte formulier invullen, u ontvangt binnen enkele uren 6 offertes van lokale bedrijven in uw regio)

Oppervlakte hartafstand   Kosten

25m2     15cm of 10cm     600
30m2     15cm of 10cm     650
35m2     15cm of 10cm     700
40m2     15cm of 10cm     750 

Leiding geraakt?

Het kan voorkomen dat de waterleidingen of elektra dicht aan de oppervlakte is geplaatst. Indien u vloerverwarming laat infrezen kan het voorkomen dat de leidingen worden geraakt. Het is altijd van belang om vooraf te controleren waar de leidingen zich bevinden en de hoofdkraan. Onze aangesloten specialisten zijn voorzien van een verzekering om de schade te dekken wanneer er een leiding wordt geraakt. Een reparatie zal dan noodzakelijk zijn.

 

Voordelen

Wat zijn de voordelen van het infrezen van een vloerverwarming? We hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet.

  • Geen opbouwhoogte U hoeft zich geen zorgen te maken over de opbouwhoogte van uw vloer; deze is bij het infrezen van een vloerverwarming niet aanwezig. Dit kan grote voordelen meebrengen voor mensen die al bijvoorbeeld een laag plafond hebben, maar ook als u uw huis renoveert.
  • Snel aangelegd U kunt vaak al binnen één dag genieten van uw vloerverwarming !
  • Goedkoop Omdat er geen nieuwe dekvloer wordt aangelegd, bespaart u veel geld.
  • Zowel als bijverwarming als hoofdverwarming Het infrezen heeft ook als groot voordeel dat de vloerverwarming als bijverwarming maar ook als hoofdverwarming gebruikt kan worden.
  • De opwarmtijd is kort Doordat de verwarmingsbuizen direct onder de vloerbedekking liggen, warmt uw vloer ontzettend snel op. Daardoor bespaar je energie.
  • U kunt de bestaande CV ketel gebruiken Voordeel hiervan is natuurlijk dat u geen nieuw systeem hoeft aan te schaffen. Er kleeft echter ook een nadeel aan; verwarmen met een CV ketel is namelijk minder energiezuinig.

Nadelen Het infrezen van een vloerverwarming brengt ook nadelen met zich mee, die hebben we hieronder voor u opgesomd.

  • Matige isolatie Doordat er bij het infrezen van een vloerverwarming weinig gebruik wordt gemaakt van isolatie, kan uw energierekening hoger uitvallen.
  • Aanleg De aanleg kan weliswaar snel plaatsvinden, maar het zelf aanleggen van een vloerverwarming is bij het infrezen niet echt mogelijk. Gelukkig bespaart u veel geld met materialen en kost het bij dit soort vloerverwarming maar één dag om ze aan te leggen.

Misschien bent u er nu van overtuigd dat het infrezen van een vloerverwarming voor u de beste optie is, maar we raden u aan om ook naar andere methodes te kijken. Ons doel is om u een zo goed mogelijke vloerverwarming aan te bieden en daar helpen wij u bij met het bieden van eerlijke informatie.

Aanleg

Het infrezen van een vloerverwarming is een moeilijke klus, het frezen vereist veel expertise en het vrijkomende stof moet worden afgezogen met een industriële stofzuiger. Laat daarom uw vloerverwarming aanleggen door alleen specialisten. 

De aanleg van een vloerverwarming gebeurd in verschillende stappen. De vloer wordt in meerdere gelijke groepen verdeelt, zodat de opwarmtijd overal gelijk is. Na het aanbrengen van sleuven met een diamantzaag en het afzuigen van het vrijgekomen stof, worden de buizen in de sleuven gelegd. Na het aanbrengen van een vloerverdeler en koppelstukken, kunnen we buizen worden gevuld. Na het vullen van de verwarmingsbuizen is het natuurlijk erg belangrijk dat deze worden ontlucht. Als dat is gebeurd, wordt de cv met de vloerverwarming onder druk gebracht, zodat het water ook daadwerkelijk opgewarmd rond kan stromen.